
Servicii Sudura Inox: calitate și precizie la cele mai inalte standarde
Oferim servicii de sudură inox profesionale, la cele mai înalte standarde. Gama de servicii sudura inox include o serie de procedee tehnologice de inalta performanta, realizate cu ajutorul celor mai eficiente tehnologii din domeniu. Specialistii nostri va pun la dispozitie cele mai bune solutii de procesare a inoxului, aducand in fata dvs. o varietate completa de servicii.
In funcție de proiectele pe care le desfasurati, puteti solicita ajutorul echipei noastre pentru oricare dintre serviciile Profinox: sudura inox, debitare laser, indoire CNC, virolare, debitare table si profile, sablare inox, prelucrari mecanice, proiectare CAD, vopsire in camp electrostatic.
Venim in intampinarea nevoilor dvs. cu servicii sudura inox adaptate proiectelor dvs., indiferent de stadiul in care se afla acestea. Specialistii nostri in proiectare va ajuta sa va conturati ideile in proiecte personalizate, iar prin gama de servicii sudura inox de la Profinox ne asiguram ca produsele dvs. sunt executate la cele mai inalte standarde de precizie si calitate.
Prin ce se diferentiaza gama de servicii sudura inox de la Profinox?
Alegand varietatea de servicii sudura inox de la Profinox aveti garantia unor rezultate excelente, de inalta calitate. Ne bucuram de increderea clientilor din Romania inca din 2005, iar profesionalismul, experienta si atentia pe care o oferim fiecarui proiect in parte ne recomanda drept una dintre companiile de top din aceasta industrie.
Produsele rezultate in urma proceselor tehnologice pe care le realizam se bucura de o garantie extinsa, iar sprijinul echipei noastre este constant pe toata durata proiectului. Indiferent de formula de servicii sudura inox pentru care optati, va bucurati de asistenta unui inginer dedicat proiectului dvs. pe toata perioada colaborarii, astfel incat sa puteti monitoriza cu usurinta evolutia procedeelor.
Profinox este aliatul dvs. de nadejde in realizarea celor mai complexe proiecte! Pentru mai multe detalii despre gama de servicii sudura inox, va invitam sa ne contactati sau sa ne solicitati o oferta.
Caracteristicile aluminiului in sudura
Sudura alumini necesita cunostinte avansate, datorita proprietatilor sale specifice:
- Conductivitate termica ridicata, ceea ce necesita un control atent al caldurii.
- Rezistenta la coroziune, facandu-l ideal pentru aplicatii in medii agresive.
- Prezenta stratului de oxid, care trebuie indepartat inainte de sudura pentru a preveni defectele in imbinare.
Dificultati in sudarea aluminiului si solutii
Procesul de sudura inox sau sudura aluminiu poate fi afectat de:
- Formarea porilor in sudura – se previne prin utilizarea unui gaz protector adecvat.
- Dilatarea termica ridicata – necesita compensarea prin ajustarea parametrilor de sudura.
- Oxidul de aluminiu – trebuie indepartat prin periere sau folosirea unei solutii chimice adecvate inainte de sudare.
Sudarea inoxului cu alte materiale
Sudare inox cu alte materiale, precum fierul si fonta, implica provocari specifice, cum ar fi diferentele de dilatare termica si riscul de aparitie a fisurilor. Pentru a asigura o sudura de calitate, noi utilizam in procesele noastre de lucru:
- Utilizarea materialelor de adaos compatibile, cum ar fi electrozii speciali cu continut ridicat de nichel.
- Aplicarea unor temperaturi de preincalzire adecvate pentru reducerea tensiunilor interne.
- Controlul atent al procesului de racire pentru a preveni aparitia fisurilor in zona de imbinare.
Operatia de sudura presupune realizarea unei imbinari nedemontabile intre doua sau mai multe piese prin incalzire si / sau prin aplicarea presiunii, cu sau fara utilizarea unui material de adaos, astfel incat sa existe o continuitate in natura materialului pieselor imbinate.
Progresul rapid al tehnicii, fenomen caracteristic epocii actuale, este conditionat de dezvoltarea si aplicarea unor procedee tehnologice moderne care sa asigure atat obtinerea unei calitati corespunzatoare, cat si realizarea unei eficiente economice inalte.
Operatiile de sudura inox se regasesc in randul acelor procedee tehnologice a caror pondere se afla intr-o permanenta crestere. Aplicarea procedeelor de sudura asigura:
- cresterea productivitatii muncii;
- imbunatatirea calitatii produselor;
- reducerea gabaritelor, a consumurilor specifice si a costurilor, prin comparatie cu alte procedee de imbinare.
Aceasta crestere continua a volumului si frecventei de aplicare a operatiunilor de sudura, fie ca vorbim de sudura inox de tip sudura TIG (sau sudura WIG / TIG), sudura MIG MAG, sudura MMA sau alte tipuri de sudura, vine ca urmare a unei modificari in conceptia constructiva de produs, in ideea schimbarii tehnologiei lor de fabricatie.
Totodata, dezvoltarea si aplicarea unor noi procedee de sudare, dar si imbunatatirea performantelor procedeelor clasice, au transformat operatia de sudura intr-un procedeu tehnologic aflat in deplina maturitate, capabil sa satisfaca exigentele inalte ale proceselor actuale de productie.
Sudura WIG (sudura TIG)
Procedeul de sudura WIG (Wolfram Inert Gas) sau sudura TIG (Tungsten Inert Gas) presupune sudarea cu arc electric in mediu de gaz protector inert cu electrod nefuzibil. Operatia de sudura WIG se efectueaza cu sau fara material de adaos introdus sub forma de sarma, in curent continuu sau alternativ, sursa de sudare avand o caracteristica externa cazatoare.
Procedeul de sudura WIG poate fi aplicat in varianta manuala, semimecanizata, mecanizata sau automatizata. Acesta are un inalt grad de universalitate, putand fi aplicat pentru imbinarea practica a oricaror materiale metalice, inclusiv pentru sudura aluminiu. O sudura WIG poate fi realizata in orice pozitie, iar grosimea minima sudabila este de cca. 0,5 mm.
Des intalnite, lucrarile de sudura TIG sau sudura WIG se remarca printr-o calitate sporita si un aspect vizual placut, conditia fiind insa ca acestea sa fie realizate de sudori cu experienta și cu vaste cunostinte in realizarea procedeul de sudura WIG (tinand cont de variabile, alegerea echipamentelor, accesoriilor, setarea corecta a parametrilor etc).
Sudura MIG MAG
Sudura MIG MAG reprezinta un procedeu de sudare cu arc electric in mediu de gaz protector cu elecrod fuzibil. Arcul electric este amorsat intre un electrod fuzibil, sub forma unei sarme de sudare, si piesa. Sudura MIG MAG are un inalt grad de universalitate, atat sub aspectul materialelor de baza sudabile (se utilizeaza atat in sudura inox, cat si in sudura aluminiu, de exemplu), cat si al pozitiilor de sudare.
Cu o viteza de sudura mai mare, prin comparatie cu alte tipuri de sudura, si un cordon de sudura rezistent si neted, in prezent, sudura MIG MAG reprezinta procedeul cu cel mai mare volum de aplicare la nivel industrial.
SUDURA ORBITALA
Sudura orbitala este un procedeu dedicat realizarii de imbinari cap la cap pentru elemente tubulare. In timpul sudarii orbitale, munca sudorului este integral inlocuita cu miscarea mecanica a capului de sudare fata de imbinarea sudata fixa. Un sistem special de control al parametrilor de proces permite realizarea unei imbinari caracterizate prin geometrie constanta, indiferent de pozitia de sudare.
Procedeul de sudura orbitala este folosit in special in industria farmaceutica, rezultand cordoane de sudura inox de inalta calitate.
Sudura MMA
Unul dintre cele mai utilizate tipuri de sudura cu arc, precum si cel mai flexibil dintre acestea, este sudura MMA sau sudarea manuala cu electrod invelit – utilizată cu succes pentru sudura inox, sudura aluminiu si alte metale si aliaje. Aceasta implica lovirea unui arc intre un electrod cu invelis metalic si o piesa de lucru.
Caldura arcului topeste metalul de baza si electrodul, care se amesteca impreuna pentru a forma, la racire, o masa solida continua. Electrodul central metalic sau sarma de baza actioneaza ca un consumabil, asigurand metalul de umplere pentru sudura.
Procedeul de sudura MMA poate fi utilizat pentru a uni mai multe oteluri, oteluri inoxidabile, fonte și multe materiale neferoase. In cazul multor oteluri carbon usoare si de inalta rezistenta, sudura MMA este metoda preferata de imbinare.
Boroscopie
Cu ajutorul unui boroscop performant putem examina vizual calitatea interioara a diferitelor tipuri de sudura inox executate din interiorul unui produs sau a unor trasee de tevi, pentru sustinerea calitatii serviciilor de sudura executate, dar si pentru intocmirea documentatiei aferente proiectelor din domeniul farmaceutic.
Factori care influenteaza alegerea metodei de sudura
Alegerea metodei potrivite de sudura este esentiala pentru obtinerea rezultatelor dorite. Factorii principali care influenteaza selectia includ:
- Costurile – metodele de sudare variaza in functie de consumabile si echipamentele necesare.
- Performanta dorita – unele tehnici, precum TIG, ofera o calitate superioara a sudurii, dar sunt mai lente decat MIG.
- Constrangeri geometrice – forma si dimensiunile pieselor de sudat pot impune utilizarea unei metode specifice.
- Tipul de material – inoxul necesita metode specializate pentru a evita deformarile si oxidarea in timpul sudurii.
Siguranta este esentiala in orice proces de sudura inox. Folosim echipamente de sudura de ultima generatie si respectam toate normele de protectie, inclusiv:
- Utilizarea mastilor de protectie cu filtru pentru protectia impotriva radiatiilor UV si a fumului toxic.
- Purtarea manusilor si echipamentului ignifug pentru prevenirea accidentelor.
- Asigurarea unei ventilatii corespunzatoare pentru evacuarea gazelor rezultate in timpul sudarii.
- Suntem certificati TUV si ISO.
- Membrii echipei noastre au diplome acordate de Asociatia Romana de Sudura ca urmare a cursurilor de perfectionare.
- Am executat proiecte pentru companii cu renume international, precum Pepsi, Strauss, Covalact, Albalact, Olympus, Unilever etc.
- Suntem specializati pe cele mai pretentioase tipuri de sudura inox – cele din industria farmaceutica, printre clientii nostri aflandu-se societati precum Sandoz, Polisano, Richter etc.
- Alaturi de lucrarile de sudura inox, executam la calitate superioara o gama variata de servicii: debitare laser, indoire CNC, virolare, debitare table si profile, sablare inox, prelucrari mecanice inox, proiectare CAD, vopsire in camp electrostatic etc.
Descoperă acum cum Profinox redefinește standardele în industria procesării oțelurilor inoxidabile din România! Alătură-te comunității noastre pe social media pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente inovații, sfaturi utile și oferte speciale. Ne găsești pe Facebook Profinox, Instagram @profinoxromania sau Youtube Profinox.