Profinox > Services > Sudura
Sudura inox

Sudura inox

Principalul element care ne-a facut cunoscuti in toata Romania a fost calitatea sudurii. Executam la o calitate ireprosabila: – sudura inox tip TIG/WIG, MIG-MAG, orbital, electric.

Ce este sudura?

Operatia de realizare a unei imbinari nedemontabile intre doua sau mai multe piese prin incalzire si/sau aplicarea presiunii, cu sau fara utilizarea unui material de adaos, materialul ajungand in zona imbinarii fie in stare plastica fie in stare topita, astfel incat sa existe o continuitate in natura materialului pieselor imbinate.

Progresul rapid al tehnicii, fenomen caracteristic epocii actuale, este conditionat de dezvoltarea si aplicarera unor procedee tehnologice moderne care sa asigure atat obtinerea unei calitati corespunzatoare, cat si realizarea unei eficiente economice inalte.

Unul dintre procedeele tehnologice a caror pondere este in permanenta crestere este sudarea. Aplicarea sudarii asigura o crestere a productivitatii muncii, a calitatii produselor, precum si o reducere a gabaritelor, a consumurilor specifice si a pretului de cost, comparative cu alte procedee de imbinare.

Largirea continua a volumului de aplicare al sudarii se realizeaza prin modificarea conceptiei constructive a unor produse in idea schimbarii tehnologiei lor de fabricatie, precum si prin dezvoltarea si aplicarea a noi procedee de sudare, respectiv prin imbunatatirea performantelor procedeelor de sudare clasice.

Astazi sudarea a devenit un procedeu tehnologic in plina maturitate, capabil sa satisfaca exigentele inalte ale proceselor actuale de productie.

Tipuri de sudura

WIG

procedeu de sudare cu arc electric in mediu de gaz protector inert cu electrod nefuzibil. Sudarea WIG se efectueaza cu sau fara material de adaos introdus sub forma de sarma, in curent continuu sau alternativ, sursa de sudare avand caracteristica externa cazatoare. Procedeul poate fi aplicat in variant manuala, semimecanizata, mecanizata sau automatizata. Sudarea WIG are un inalt grad de universalitate, putand fi aplicata pentru imbinarea practice a oricaror material metalice. Este posibila efectuarea sudarii in orice pozitie, grosimea minima sudabila fiind de cca. 0,5 mm.

Sudura inox

MIG/MAG

procedeu de sudare cu arc electric in mediu de gaz protector cu elecrod fuzibil. Arcul electric este amorsat intre un electrod fuzibil, sub forma unei sarme de sudare si piesa. Procedeul are un inalt grad de universalitate atat sub aspectul materialelor de baza sudabile, cat si al pozitiilor de sudare. In present sudarea MIG/MAG reprezinta procedeul cu cel mai mare volum de aplicare industrial.

Sudura inox

SUDURA ORBITALA

este un procedeu dedicat realizarii de imbinari cap la cap pentru elemente tubulare. In timpul sudarii orbitale, munca sudorului este integral inlocuita cu miscarea mecanica a capului de sudare fata de imbinarea sudata fixa. Un sistem special de control al parametrilor de proces permite realizarea unei imbinari caracterizate prin geometrie constanta, indifferent de pozitia de sudare. Acest procedeu este folosit in special in industria farmaceutica rezultand cordoane de calitate inalta.

MMA

Sudarea manuala cu electrod invelit este cel mai flexibil si unul dintre cele mai utilizate procese de sudura cu arc. Aceasta implica lovirea unui arc intre electrod cu invelis metallic si o piesa de lucru. Caldura arcului topeste metalul de baza si electrodul care se amesteca impreuna pentru a forma, la racire, o masa solida continua. Electrodul central metalic sau sarma de baza acționeaza ca un consumabil, asigurand metalul de umplere pentru sudura. Sudarea MMA poate fi utilizata pentru a uni mai multe oțeluri, oțeluri inoxidabile, fonte și multe materiale neferoase. Pentru multe oțeluri carbon usoare si de inalta rezistenta, este metoda preferata de imbinare.

Boroscopie

Cu ajutorul unui boroscop performant putem examina vizual calitatea interioara a sudurii executate din interiorul unui produs sau a unor trasee de tevi, pentru sustinerea calitatii serviciilor de sudura executate, dar si pentru intocmirea documentatiei aferente proiectelor din domeniul farmaceutic.

De ce suntem diferiti?

– pe langa cei 14 ani de experienta ne bazam pe cunostintele d-lui Ing. Ilyes Francisc, administratorul societati care are o experienta de peste 25 de ani
– suntem certificati TUV si ISO
– membrii echipei noastre au diplome acordate de Asociatia Romana de Sudura ca urmare a cursurilor de perfectionare
– am executat proiecte pentru companii cu renume international ca: Pepsi, Strauss, Covalact, Albalact, Olympus, Unilever, etc.
– suntem specializati pe cele mai pretentioase suduri, cele din industria farmaceutica. Printre clientii nostril aflandu-se societati ca: Sandoz, Polisano, Richter, etc.

Call Now Button